Sabtu, 1 Jun 2013

SF Beauty Product Review

haa tgk title tu
okay..this time around I wanna write about SF Beauty product
I heard about this product from my second sister, Angah
Angah memang suka try benda2 baru
especially when involved dengan beauty segala..haha

Angah in pink kurung ^_^

but for me
I admit that when it comes to beauty product, takut sangat nak cuba
sampai lah one day
when Angah came back from UUM, I saw a huge different dekat muka dia
nampak more flawless and putih compared to before
bila dah interview, mula la google about SFB


ohh!abaikan eyebag tuu ok?

yup!
harga masa tu RM 90
for me, as a student, untuk buat investment untuk produk yg AGAK  mahal mmg perlukan satu motivation yang terus and kuat!
gahhhh! haha
I purchased one normal set
after one week, there's no change
tapi muka ada SEDIKIT mengelupas and TAK OBVIOUS sangat
I keep on using sebab Angah cakap different people, different reaction
so...guna lahh sampai muka jadi bertompok macam panau (sikit jugak, tak obvious sgt pun)



lepas keep on guna even ada sikitside effect yang sementara ni lah hasilnya......
until today
rasa puas hati
kadang-kadang pimples all over the face
tapi orang yang takda jerawat tak normal lah kan???


ni lah muka I dulu..
fyi, this time baru balik dari pulau
muka masa tu masyaAllah jangan cakap lah
tengok cermin je mesti rasamacam nak jerit!
wuaaaaaaaaaa!

untuk SFB ni..better ambik berterusan
dulu penah stop sekali sebab tak mampu nak beli
tapi muka jadi teruk 
so, continue lah pakai
insyaAllah

kita perempuan nih tak elok sangat make up tebal-tebal
natural beauty is the best I told ya
ada jugak orang yang cakap tak payan la nak jaga segala
Allah dah jadik kan macam tu, terima jalah
but for me lain sikit pandangannya
nikmat yang Allah bagi tu lah kita patot jaga no matter what
plus, kecantikan wanita ni harus dijaga sentiasa
ohhh..I tak cakap I cantik u olllss
tapi I really like natural beauty
jeles you dengan orang yang cantik naturally
hehehe

so, till here
if nak guna my testimony, please comment at this entry



pssssst : sorry entry nih penuh muka I..haha..nanti nak buat review on Maybeline Red Porcelain Lipstic pulak..yay!



2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Still guna sampai sekarang? updated review please

chaechious berkata...

hihii..
currently xguna dahh
guna skincare lain pulak..
nnt kita buat review yaaaa
hiks!