Sabtu, 1 Jun 2013

SF Beauty Product Review

haa tgk title tu
okay..this time around I wanna write about SF Beauty product
I heard about this product from my second sister, Angah
Angah memang suka try benda2 baru
especially when involved dengan beauty segala..haha

Angah in pink kurung ^_^

but for me
I admit that when it comes to beauty product, takut sangat nak cuba
sampai lah one day
when Angah came back from UUM, I saw a huge different dekat muka dia
nampak more flawless and putih compared to before
bila dah interview, mula la google about SFB


ohh!abaikan eyebag tuu ok?

yup!
harga masa tu RM 90
for me, as a student, untuk buat investment untuk produk yg AGAK  mahal mmg perlukan satu motivation yang terus and kuat!
gahhhh! haha
I purchased one normal set
after one week, there's no change
tapi muka ada SEDIKIT mengelupas and TAK OBVIOUS sangat
I keep on using sebab Angah cakap different people, different reaction
so...guna lahh sampai muka jadi bertompok macam panau (sikit jugak, tak obvious sgt pun)



lepas keep on guna even ada sikitside effect yang sementara ni lah hasilnya......
until today
rasa puas hati
kadang-kadang pimples all over the face
tapi orang yang takda jerawat tak normal lah kan???


ni lah muka I dulu..
fyi, this time baru balik dari pulau
muka masa tu masyaAllah jangan cakap lah
tengok cermin je mesti rasamacam nak jerit!
wuaaaaaaaaaa!

untuk SFB ni..better ambik berterusan
dulu penah stop sekali sebab tak mampu nak beli
tapi muka jadi teruk 
so, continue lah pakai
insyaAllah

kita perempuan nih tak elok sangat make up tebal-tebal
natural beauty is the best I told ya
ada jugak orang yang cakap tak payan la nak jaga segala
Allah dah jadik kan macam tu, terima jalah
but for me lain sikit pandangannya
nikmat yang Allah bagi tu lah kita patot jaga no matter what
plus, kecantikan wanita ni harus dijaga sentiasa
ohhh..I tak cakap I cantik u olllss
tapi I really like natural beauty
jeles you dengan orang yang cantik naturally
hehehe

so, till here
if nak guna my testimony, please comment at this entry



pssssst : sorry entry nih penuh muka I..haha..nanti nak buat review on Maybeline Red Porcelain Lipstic pulak..yay!



Segmen Follow Mellow Sampai Lebam By Mira

hye mira..
kita join segmen awak!
yay!

lebiuuuuuuu~

pada sesiapa nak join, click pada banner peace comel tuu ^_^
kita nak tag sorang kawan blog
biar die join jugak
yay!




psssstt : lately suka sangat join segmen & giveaway..hek!

Jumaat, 31 Mei 2013

MINI GIVEAWAY "CLICK!CLICK!ENTRY!"


yay!dah join lagi satu
click banner untuk join ok???
insyaAllah, if I got that rezeki I will share with you guys
excited sgt2!

even though, this segment doesn't need me to tag others..
still, I want to tag 2 of my friends
yay!


psststt : jom lah join ^_^



SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah



yay! dah pun join segmen by ayuinsyirah ni
dear ayu, kite pun cikgu jugak taw
tapi teacher trainee lah
still study lagi..
^_^
 saya nak tag 

&


let's join!
sebab simple gila wa cakap lu 
click banner untuk terms and condition
adios amigos

pssstt : im bored to death..cuti lagi 2 weeks



Isnin, 20 Mei 2013

I own ArieFatin Shop ^^

hye semua..
tomorrow, i will be seating for final exam of semester 5
time has brought me
I did not realize i'm at the end os semster 5
time flies fast
so, the purpose of this entry just nak share dgn u ollll on my
ONLINE SHOP

ArieFatin Shop
seriusly, online shop ni dh 2 years dah
but I really don't have time to write about it..
so this time mmg bertekad..
at least I do something to pursue my dream..
insyaAllah kayuh pelan-pelah..
tak gitu??

gabungan nama Arief + Fatin tu xpernah dirancang..
Iit came naturally..
the moment nk start buat online shop
I struggled so much to named it
lps tu Arief sendiri yang suggest that name
why not kita try kan?
adter 3 months nk tukar tapy cannot sebab likers dah exceed 300 above..
kena stay dgn nama tu jgk..
haha
its not the matter of name
somehow, Im proud of it
YEAHHH!!!

so, we sell varietyyyyy...
I repeat..
VARIETY aka PELBAGAI
types of shawls, bawals, accessories..
but not till "you name it"
xdak lah kan
this is just part time
and I love doing this part time job
well, I do like business
and Im thinking to take master in bussiness
well, if Allah wills..
InsyaAllah
so, scroll down peeps!




we have moreeeeeeeee!!!
but I really don't have time
till we meet later
ohyeahhhh!
forgot a thing

visit us at
Facebook : ArieFatin Shop
or
or
Watsapp : 011- 26341550

psttttttt : wish me luck for tomorrow's exam!

Khamis, 3 Januari 2013

Result Semester 4~


Alhamdulillah..syukur ya Allah
at last, the result was revealed by the SUP department..
and suprisingly, I scored 3.84 for the 4th smester..
syukur sangat..
sebab last semester I was tested with many obstacles..
tapi percaya lah..
Allah tidak pernah menegecewakan aku..
I am proud..
sbb boleh handle semua ni with a very positive thinking..
tak mudah nk kekalkan kebaikan yang kita buat..
bur insyaAllah niat istiqamah dalam hati..
Allah ada..
aku tak takut =)

psssttt : tima kasih MAK AYAH ADIK BERADIK & BEBI